Våra instruktörer

IMG_4293

Mattias Högström

Mattias är instruktör för klättring, havskajak samt HLR- instruktör.

Han är uppvuxen i Hälsingland och har grym koll på alla berg o sluttningar i trakten. Har klättrat sedan 90-talet.

skidpatrul

Karin Trolin

Rötterna för Karin Trolin som driver firman, finns djupt rotade i Hälsingland. Efter att ha vuxit upp här och spanat runt trakterna med karta och kompass, på hästryggen eller dinglandes med benen utför ett stup, valdes just en sådan bana. Ett ställe där det gick att få tid till snida om dessa intressen till jobb var Fjällledarlinjen i Malung.

Efter två år med klättring, skidåkning och paddling både i vår svenska och skandinaviska fjällkedja samt nere i alperna blev det så. Vägen har gått via forsränningsguide i Trysil, Norge, Forsinstruktörs-examinator i Kanotförbundet, Skidpatrullör, Åre och Guide på Kebnekaise fjällstation till Skidpatrullör och Catskiguide i Fernie BC, Kanada. Klätterinstruktör via Svenska klätterförbundet.

Allt sedan starten har ambitionen att verka för friluftsliv i hembygden varit stark. Idag är det precis vad jag gör, samtidigt som jag utbildar andra för att kunna göra samma sak. Under två år har ni hittat mig som utbildningsledare för YH Fjäll o Äventyrsledarutbildningen i Älvdalen.

Nu frilansguidar och instruerar för andra företag i fors och fjäll. Vintertid jobbar Karin som Lavintekniker/instruktör för Lavinprognoser.se och Åre Lavincenter. Men sommartid verkar jag mest i Hälsingland fortfarande.

Vi ses i i forsen el på berget!

Stäng meny