Våra instruktörer

Fors K

Karin Trolin

Rötterna för Karin Trolin som driver firman, finns djupt rotade i Hälsingland. Efter att ha vuxit upp här och spanat runt trakterna med karta och kompass, på hästryggen eller dinglandes med benen utför ett stup, valdes just en sådan bana. Ett ställe där det gick att få tid till snida om dessa intressen till jobb var Fjällledarlinjen i Malung.

Efter två års utbildning med klättring, skidåkning och paddling både i vår svenska och skandinaviska fjällkedja samt nere i alperna blev det så. Vägen har gått via forsränningsguide i Trysil, Norge, Forsinstruktörs-examinator i Kanotförbundet, Skidpatrullör, Åre och Guide på Kebnekaise fjällstation till Skidpatrullör och Catskiguide i Fernie BC, Kanada. Klätterinstruktör via Svenska klätterförbundet.

Allt sedan starten har ambitionen att verka för friluftsliv i hembygden varit stark. Idag är det precis vad jag gör, samtidigt som jag utbildar andra för att kunna göra samma sak. Under några år har ni hittat mig som utbildningsledare för YH Fjäll o Äventyrsledarutbildningen i Älvdalen samt lärare för Malungs fjäll och äventyrsledarutbildning.

Nu frilansguidar och instruerar för andra företag i fors och fjäll. Vintertid jobbar Karin som Lavintekniker/instruktör bland annat för www.lavinprognoser.se samt i skidpatrullen, Åre.  Sommartid verkar jag mest i Hälsingland fortfarande.

Vi ses i i forsen eller på berget!

Chax2

Christoffer Axelsson

Christoffer är instruktör för klättringen och guidar dig lika gärna uppför klipporna som på fjället, han kan även assistera vid forspaddlingen. 

Christoffer bor i Åre under vinterhalvåret och gästspelar i Hälsingland när han inte är guide på Kebnekaise under sommaren.